Instructies voor het gebruik

Let op! Deze tool zal pas vanaf 1 mei 2016 operationeel zijn. Inloggen heeft nu nog geen zin.

 

Het gebruik van deze tool is gratis voor abonnementshouders van 123golfles en voor leden van 123golfclub.

Inloggen doe je met hetzelfde e-mailadres en het wachtwoord dat je voor 123golfles/123golfclub gebruikt.

 

INLOGGEN

Klik op het poppetje rechts bovenaan de pagina en selecteer "inloggen"

 

 

Vul hetzelfde e-mailadres en wachtwoord in dat je voor 123golfles (of 123golfclub) gebruikt.

ECHTE HANDICAP INVOEREN

Klik op de pagina "Mijn HCP" (zichtbaar na het inloggen)

Voer nu eerst je huidige handicap achter het veld "Echte HCP" in en klik op "ok". Vul een heel getal in, geen decimalen.

 

 

Het is belangrijk om deze in te voeren omdat van elk onderdeel van je spel je steeds heel snel kunt zien of een onderdeel positief (groen) of negatief (rood) afwijkt van je echte handicap. Als een onderdeel van je spel dezelfde handicap heeft als je echte handicap, dan wordt de handicap in het zwart weergegeven.

Steeds als je de handicap verlaagd, kun je deze op de hoofdpagina van "Mijn HCP" aanpassen.

SCORES INVOEREN

Omdat je nog geen scores hebt ingevoerd ziet het eerste overzicht er wat vreemd uit. Laten we beginnen met scores in te voeren.

Klik op één van de onderdelen op de blauwe tekst "Nieuwe invoer"

Klik net zo lang door tot je het invoerveld tegenkomt. Zie een voorbeeld van het invoerveld van het onderdeel "Bunker" hieronder.

 

 

Voer nu de gemaakte scores door te klikken op een score en kies daarna voor "Opslaan en sluit sessie". Het invoerveld onthoudt de meest voorkomende score van jouw oude resultaten, zodat je niet steeds alle waarden opnieuw hoeft in te voeren. Wijzigingen die je maakt worden in de kleur groen weergegeven.

 

Mocht je een fout hebben gemaakt in de score, dan kun je de laatst ingevoerde score helemaal verwijderen zodat je deze opnieuw kunt invoeren.

 

FAQ

Wat zijn de kosten van de tool?

Practice HCP is volledig gratis voor abonnementshouders van 123golfles en voor leden van 123GolfClub.

Is er ook een APP?

Nog niet. We verwachten de APP eind 2016 te kunnen aanbieden in combinatie met de APP voor 123golfles en 123GolfClub.

De tool werkt overigens uitstekend op alle smartphones en tablets. Je kunt dus de scores tijdens de training op de oefenfaciliteiten invoeren, mits daar 3G signaal of WiFi bereik is.

Is er ook een scorekaart op print verkrijgbaar?

We hebben een PDF file gemaakt die u zelf kunt uitprinten. Klik hier voor de download.

Hoe nauwkeurig is de data?

Wij gebruiken data die de afgelopen 15 jaar is verzameld in de VS. Omdat over deze periode de gemiddelde handicap van amateurs nauwelijks is veranderd, kunnen we aannemen dat de data ook nu nog zeer realistisch is.

 

De berekening een handicap in de VS wijkt iets af van een Europese handicap (EGA), die volgens het stablefordsysteem is berekend. Een handicap uit de VS zal dichter bij de werkelijke speelsterkte liggen, terwijl een handicap die volgens het stablefordsysteem wordt berekend vaak aan de lage kant zal zijn. Bij de hogere handicaps zal dit verschil niet zo groot zijn. In de praktijk zal een EGA handicap van 20-36 slechts enkele tienden verschillen met het systeem uit de VS. Een EGA handicap van 5 zal vergelijkbaar zijn met een handicap van circa 6 in de VS.

 

De data wordt jaarlijks aangepast aan de data die we via onze eigen invoer verzamelen. Naarmate we over meer Europese data beschikken zal de uitkomst van deze tool steeds nauwkeuriger worden.

Waarom geeft de tool geen handicaps boven de 36?

Om de tool een nauwkeurige handicap te laten berekenen gebruiken we data van de laatste 15 jaar. Pas sinds 2016 worden er (alleen in Europa) handicaps van boven de 36 geregistreerd. Boven de handicap 36 is er dus geen data beschikbaar.